Nästa FF-sajt att flyttas blir inte en, utan tre stycken! Tre FF-sajter kommer att flyttas från det gamla tunga manuella hårdkodade systemet, över till det nya lättjobbade WordPress-systemet.

Sajterna som ska flyttas är FF1, FF2, och FF13. Alla dessa tre valdes för att de är förhållandevis små (jämfört med alla våra andra spelsajter) och enkelt uppbyggda. De tre körs just nu på vår ASP.NET-server, men FF13-sajten i vårt egenutvecklade CMS Gilgamesh (som kommer läggas ner).

Flytten av FF1 och FF2-sajterna gjordes med vårt egenutvecklade öppna källkods-projekt Migrate 2 WordPress. De flyttarna tog inte mer än 30 minuter styck, sen la jag en hel del tid i efterhand på att rensa upp och finjustera på ny menystruktur, nya bilder, rätta småfel, etc. Till exempel måste jag byta ut Karaktärs-bilderna på alla sajterna då de gamla inte funkar i nya designen. Mycket såna småsaker tar fort några timmar. Bara att finna tillräckligt högupplösta bilder från FF1 har ätit mycket tid av mig.

Totalt kanske jag hittills spenderat 8-10 timmar på att flytta dessa tre sajter. Men så är de nu också nästan alla klara till lansering. Och skönt blir det att kunna stänga ner ytterligare 3 gamla sajter, och öppna upp för att lättare ta in hjälp utifrån med allt innehåll.

Om några dagar är jag förhoppningsvis klar med allt arbete. Jag startade igår på FF13-sajten med att manuellt flytta över allt innehåll och rensa upp i gammal HTML-kod (fullt av FONT-taggar och CENTER-taggar … hallå 1800-talet!). Sajten har så lite innehåll att jag inte behövde köra den via Migrate 2 WP. Men det kommer behövs mer innehåll till den sajten innan det känns okej att lansera den, så vi får se vad jag hittar på. Klassikern är att i vartfall lägga upp alla karaktärer med minimal info, lägga upp lite bilder, och sen är frågan vad mer jag får till eftersom jag bara spelat några timmar av spelet.

Efter detta återstår fortfarande några sajter i gamla ASP.NET-systemet. Bland annat FF12-sajten som körs i Gilgamesh. FF11-sajten är enbart filbaserad. Alla andra sajter på FFU, om jag inte glömt nåt, körs i klassisk ASP. De vill jag så klart också få bort, men flera av dem är väldigt stora och komplexa, som FF7-sajten var, och den tog flera veckor av hårt arbete att få färdig. Så det är därför jag fortfarande inte tagit tag i våra allra största spelsajter: FFVIII, FFIX, FFX, FFX-2. Och de får nog vänta lite till.

Efter att dessa tre sajter lanserats i nya systemet så är då antalet sajter där 7 stycken (officiellt). 6 av dem är gamla som flyttats, och en sajt är helt ny – Bravely Default. Så systemet växer, och förbättras, hela tiden.